top of page

TOZI Amsterdam

De naam TOZI is niet zomaar gekozen. Bij binnenkomst krijg je gelijk een warm en gezellig gevoel en dat heeft alles te maken met de achterliggende gedachte van dit restaurant; het is namelijk samen met een groep vrienden gestart. De naam TOZI betekent dan ook in het Italiaans ‘groep vrienden’. Nadat de mannen jarenlang hebben samengewerkt in andere horecagelegenheden, hebben ze hun droom nagejaagd om zelf te beginnen. Inmiddels is hun eerste Italiaanse pareltje, TOZI Londen, alweer 8 jaar open. Nu is het tijd voor Amsterdam!

TOZI is een ‘Cicchetti restaurant’ dat geïnspireerd is op de Venetiaanse eetcultuur uit de regio Veneto in Italië. Hier worden gerechten geserveerd met passie en persoonlijkheid. Een van hun signature dishes is de Tonnarelli ‘Cacio e Pepe’, een gerecht dat bereid wordt aan tafel. Het is een heerlijke pasta die, al draaiend, alle smaken absorbeert van de grote kaas waar het in ligt! Ook de Venetian-style King Crab en de klassieke Rigatoni ‘Carbonara’ zijn toppers. De Rigatoni ‘Carbonara’ is een gerecht waar Chef Luca (oorspronkelijk uit Rome) zijn hart en ziel heeft ingestoken. Het geheim van dit gerecht zit in de eieren, deze koopt hij in vanuit Rome en zijn de beste in hun soort.


In het bargedeelte ervaar je het ultieme huiskamergevoel. Naast de signature Barrel-aged Negroni biedt de bar een keur aan klassieke Italiaanse gins, vermouth en likeuren. De wijnkaart biedt opties van de beste en gerenommeerde producenten uit Italië. TOZI maakt deze selectie compleet met de Paradiso di Frassina uit Toscane, ‘s werelds eerste biodynamische wijn die geproduceerd wordt met behulp van muziek als een natuurlijke pesticide. In het hele restaurant zal je curiosa ontdekken vanuit een typische Italiaanse woning, waaronder familieboeken, traditionele schalen en een elegante vleesmachine om charcuterie te snijden. De sfeer van TOZI is er ook zeker één om met vrienden van te genieten: open keuken, zwart-witfoto’s aan de muur, een Fiat 500 voor de deur. Om het af te maken kan je ook nog op de wc een spoedcursus Italiaanse les krijgen. Origineel!

Comentários


bottom of page