top of page

Whiskyhuis Royal Salute Lanceert de ‘Royal Salute Time Chamber’

Royal Salute, meester van Schotse whisky (1953), onthult de tweede editie van zijn Art of Wonder-collectie: de ‘Royal Salute Time Chamber’ door Conrad Shawcross. Deze ultra-prestigieuze blend, gepaard met een indrukwekkend kunstwerk als fles, werd voor het eerst gepresenteerd tijdens de Frieze Art Fair in Londen gedurende het begin van november dit jaar.

Met een uitzonderlijke prijs van €120.000 en een exclusieve oplage van 21 eenheden wereldwijd, waarvan slechts 1 exemplaar de Nederlandse markt zal bereiken, is dit een zeldzaam kunstwerk om een 53-jarige Schotse whisky te herbergen.

De Art of Wonder-collectie is een unieke reeks limited edition blends, waarin samenwerkingen met visionaire kunstenaars centraal staan. Geïnspireerd door de kunst van het whisky blending proces, wordt voor elke editie een nieuwe kunstenaar uitgenodigd een fles te ontwerpen als eerbetoon aan de creativiteit in kunst en design.


‘De Royal Salute Time Chamber’ door Conrad Shawcross

De tweede en nieuwste iteratie binnen deze serie heeft geleid tot het meesterwerk van de wereldberoemde beeldhouwer Conrad Shawcross, waarin hij de link tussen het concept van tijd in de wereld van beeldende kunst en luxe whisky benadrukt. Het resultaat, de ‘Royal Salute Time Chamber’, combineert een met de hand gesponnen glazen schijf met een kristallen karaf en is ontworpen om de vele dimensies van de tijd te representeren.


תגובות


bottom of page