top of page

Wijnbar Hemel & Aarde, nieuw in Utrecht

De liefde voor wijnen is bij Restaurant Hemel & Aarde al jaren in ieder glas te proeven. Onlangs kwam daar een tweede plek bij: het team achter het Utrechtse restaurant opende officieel hun wijnbar, een plek om verrassende wijnen te proberen en te ontdekken.

Wijnbar Hemel & Aarde volgt dezelfde filosofie als het restaurant: een verrassend menu vol seizoensproducten wordt met veel persoonlijke service geserveerd. Het sommeliersteam ging samen op zoek naar zowel klassieke wijnen als flessen uit onverwachte wijnregio’s. Op het menu staan de bekende druivensoorten naast hidden gems van kleinere boeren en wijnhuizen. Wat ze verbindt? Het zijn stuk voor stuk pure en elegante wijnen. Het maakt van Wijnbar Hemel & Aarde een plek om dat glas ‘gegarandeerd goed’ te drinken of juist hele nieuwe dingen te ontdekken. Wijnen veranderen met de jaargetijden mee. Net als de bites op de borrelkaart.

‘Hemel & Aarde’-chef Rene van der Weijden laat gasten met nieuwe ingrediënten borrelen. Naast de glazen wijn serveert het keukenteam creatieve bites als Korean Style zwezerik met een glaze van pepermiso, oesters met koffieponzu, en krokante boerenopleg – alsof je het kaaskorstje van een tosti eet. Buiten de snacks om komen uit de keuken ook kleine gerechten om te delen. Zoals een rode biet uit de klei met gerookte amandel en de BBQ-prei met romesco. Bladerend langs de wijnen en snacks op het menu proberen borrelaars steeds iets nieuws.


Comments


bottom of page