top of page

Anantara brengt haar authentieke luxe naar Nederland met Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam

Een historisch icoon in het hart van de stad met meer dan 155 jaar geschiedenis bevindt zich in de laatste fase van een uitgebreide verbouwing en restyling, en heropent met 402 gerenoveerde eigentijdse kamers en suites, een gerenoveerde lobby, een gloednieuwe Anantara Spa & Wellness met fitnessfaciliteiten en verscholen binnentuin. De klassiekers van het hotel – de 19-eeuwse met glas overdekte Wintertuin, The Tailor Bar en de bekroonde The White Room* – blijven bestaan. Eigentijdse luxe en historisch erfgoed komen samen in hartje Amsterdam.

Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam ligt in het hart van de stad, met uitzicht op de Dam en het Koninklijk Paleis. Het prachtige gebouw dateert uit 1856, het jaar waarin een Poolse kleermaker, de heer Adolph Wilhelm Krasnapolsky, op deze plek voor het eerst een koffiehuis opende. Naarmate het café aan populariteit won, voegde hij gastenkamers toe en breidde hij het later uit tot een modern hotel. Vandaag de dag viert het hotel zijn geschiedenis vol trots met tentoongestelde zwart-wit beelden uit het verleden, en de tijdloze bar, The Tailor, die een bekroond eerbetoon is aan het oude ambacht van de oprichter.


De nieuwe hotelkamers van het hotel verwelkomt gasten in eigentijdse stijl, zonder de aandacht voor het Nederlandse erfgoed uit het oog te verliezen. De combinatie van warme tinten, zachte stoffen en opvallende items geven het nieuwe interieur van het hotel een luxe, knusse uitstraling.

De suites bieden gasten een unieke ervaring in het hart van Amsterdam. De Presidential Suite met twee slaapkamers maakt van een reis met vrienden of familie een onvergetelijke ervaring. Terwijl de indrukwekkende Royal Suite met prachtig uitzicht op de Dam, de ideale plek is voor degenen die aan luxe niet wil ontkomen.

Daarnaast is het hotel ook de perfecte keuze voor kleinschalige tot grote vergaderingen, evenementen en conferenties met uitgebreide faciliteiten en een capaciteit variërend van 10 tot 1500 gasten. Zo is de 19e -eeuwse met glas overdekte Wintertuin, de eye-catcher van het hotel, al generaties lang een droomlocatie voor iedere bruiloft.


Culinaire ervaringen

Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam biedt een scala aan culinaire ervaringen voor elke reiziger of local. Het met een Michelinster bekroonde fine-dining restaurant The White Room*, onder signatuur van voormalig 3* Michelin Chef Jacob Jan Boerma, volgt invloeden vanuit de hele wereld met respect voor de mooie ingrediënten van Nederland in een pure, eerlijke en zuivere cuisine. Het restaurant, gevestigd in een van de monumentale panden van het hotel, dateert uit 1885 en is daarmee het een van de oudste restaurants van Amsterdam.


Anantara Spa & Wellness met Thaise technieken

In lijn met de kenmerken van Anantara reflecteert de nieuwe Anantara Spa dezelfde essentie: warmte en lokale gastvrijheid met Thaise technieken. De Spa & Wellness beschikt naast een Finse sauna, infrarood sauna en een hammam, over drie gespecialiseerde behandelkamers, en gebruikt producten van Swiss Line, aangevuld met producten van het Nederlandse merk hannah. De spa kijkt uit over de verscholen binnentuin, een oase van rust en kalmte om de drukte van de bruisende stad te kunnen ontvluchten. De nieuwe fitnessruimte is uitgerust met Technogym’s nieuwste cardio- en gewichttechnologie en een roterende klimmuur.


Comments


bottom of page