top of page

ATAG wijnklimaatkast – de ultieme wijnkelder in een bekroond design

Deze wijnklimaatkast is gemaakt voor fijnproevers, wijnfanaten en levensgenieters. Hij bewaart de beste flessen voor het perfecte moment door te voldoen aan de basisprincipes van de traditionele wijnkelder: geen uv-licht, geen trillingen en een stabiele luchtvochtigheid. De ATAG wijnklimaatkast biedt ruimte aan een wijncollectie tot 189 flessen, heeft een stijlvol serveergedeelte en drie klimaatzones.

De ingebouwde camera is verbonden met de geïntegreerde Vivino App zodat het unieke verhaal van iedere wijn binnen handbereik is.

 De ATAG wijnklimaatkast is de ultieme wijnkelder en werd bekroond met de prestigieuze Golden IF Award. Het volledig uittrekbare serveergedeelte van beukenhout presenteert elke wijn met respect en in stijl. Voor het serveren kunnen de wijn en de glazen in deze zone al op de juiste temperatuur gebracht worden. De instelbare ledverlichting met bewegingssensoren zorgt voor sfeervolle verlichting.

 

Klimaatzones

Laat die Bordeaux nog even rijpen en serveer de Sauternes licht gekoeld. De ATAG wijnklimaatkast heeft drie klimaatzones die via het touchscreen apart instelbaar zijn op een temperatuur tussen de 5°C en 20°C. Zo is elke wijn op de temperatuur die hij verdient. Voor meer info kijk op https://wijnklimaatkast.atag.nl/.

 

Tips bij het bewaren van wijn:

-De meeste mensen die wijn drinken, weten dat witte wijn en champagne gekoeld en rode wijn op ‘kamertemperatuur’ moet worden geserveerd. De ‘kamertemperatuur’ waar wijnprofessionals het over hebben is de temperatuur van wijnkelders in de regio Bordeaux van Frankrijk is. Deze wijnkelders hebben een temperatuur van circa 13°C.

-De luchtvochtigheid in de wijnklimaatkast is belangrijk voor langdurige opslag en rijping van wijn. De aanbevolen temperatuur voor het rijpen van wijn ligt tussen de 11°C en 13°C.

-Wijn moet horizontaal worden bewaard, dit houdt de kurk vochtig en gezwollen en voorkomt dat wijn ongewenst contact met lucht maakt. Bij een kortdurende bewaartijd, korter dan enkele weken, gaat de voorkeur uit naar bewaren in gekantelde positie om de kurk vochtig te houden. Voor schroefdoppen en kroonkurken zijn er minder eisen ten aanzien van de plaatsing.

Comments


bottom of page