top of page

Cap Classique, beste alternatief voor schaarse Champagne

In de meeste landen staat mousserende wijn het hele jaar door op het boodschappenlijstje, maar in Nederland gaat men met name weer een beetje nadenken over een feestelijke bubbel als het december wordt. Wist je dat er in Zuid-Afrika fantastische mousserende wijn wordt gemaakt op dezelfde wijze als Champagne, genaamd Cap Classique?

Franse wijnhuizen geven aan dat het moeilijk wordt om dit jaar een fles bubbels te scoren als gevolg van de Coronapandemie en een tekort aan champagneflessen. Om die reden biedt Cap Classique het ideale alternatief als het gaat om kwaliteit en smaak, terwijl het ook nog eens zeer betaalbaar is.

Precies vijftig jaar geleden was Wijnhuis Simonsig uit Stellenbosch de eerste in Zuid-Afrika die volgens méthode traditionelle een mousserende wijn produceerde en andere wijnhuizen volgden snel. Zuid-Afrikaanse wijnmakers zijn inmiddels anno 2021 zeer goed in het maken van mousserende wijn van hoge kwaliteit en produceren net zo’n topkwaliteit bubbel als de grote en bekende wijnhuizen in de Champagnestreek van Frankrijk.

Comments


bottom of page