top of page

Culinaire hotspot | Rasoi

In dit authentieke Indiase restaurant in de hoofdstedelijke Maasstraat schuif je aan voor een onvervalste Indiase maaltijd zoals-ie bedoeld is. Nu wordt het woord ‘authentiek’ wel vaker gebruikt in de culinaire wereld, maar bij Rasoi lijkt het woord authentiek te zijn uitgevonden.

De eigenaren Rajiv Mehra en zijn compagnon Ashish Sharma nemen je mee op een culinaire ontdekkingsreis naar het immense India en laten je daar alle hoeken van het land proeven. Het menu bestaat voor de ene helft uit echte, maar dan ook échte klassiekers en voor de andere helft uit signatuurgerechten, zoals de Kerala viscurry, Aloo Gobhi Paneer, een paneer met aardappelpuree en bloemkool tandoori en Laal Maas, dat bestaat uit langzaam gegaarde lam naar recept uit Rajasthan.

Gerechten ondergaan door afstand en tijd vaak een transformatie, zo ook de Indiase. Veel klassiekers zoals wij die kennen zijn buiten India ontstaan. En dat doet toch een beetje pijn, biechten de compagnons op. Met restaurant Rasoi trakteren ze Amsterdam dan ook op een deep dive in het echte India. “In Europa gebruiken Indiase restaurants bijvoorbeeld veel room. Dat halen we in India niet in ons hoofd, daar is melk veel te kostbaar voor”, vertelt Rajiv. Chef-koks Ajit Athale en Rohit Singh verdienden beiden hun strepen in de Indiase keuken; ze waren beiden werkzaam bij luxe hotelketen Oberoi Hotels en vlogen de hele wereld over.


De Indiase keuken heeft geen bestaansrecht zonder tandoor en dus is de Aziatische kleioven – gevuld met houtskool – ook in de Maasstraat prominent aanwezig. Rasoi bestaat uit twee ruimtes: de loungeruimte en het restaurantgedeelte.De loungeruimte beschikt over een eigen menu met diverse bites, die ook gerust als voorgerechtjes kunnen worden besteld.

De lounge weerspiegelt het hedendaagse India met een vleugje vorstelijkheid. De wanden zijn voorzien van diep blauwe en gouden tinten en het koningsblauwe velvet waarmee de bankjes bekleed zijn, zorgt voor zowel een behaaglijk als een royaal gevoel. Het warm gekleurde interieur en de kleurige glas-in-lood-deuren bieden een mooi contrast. De hoofdrol is weggelegd voor de oplichtende goudkleurige centrale bar met marmeren look.

Σχόλια


bottom of page