top of page

Dalmore viert de decades met de release van een set van vier exceptionele single malt whisky’s

The Dalmore Highland Single Malt presenteert met trots ‘The Dalmore Decades’, een selectie van uitzonderlijke whisky's uit vier verschillende decennia. Van een van de eerste creaties van The Dalmore Master Distiller Richard Paterson tot de allereerste Scotch van het nieuwe millennium.

Elke karaf is een testament van het vakmanschap dat schuilgaat achter de whisky van The Dalmore en vertelt een prachtig verhaal.

Master Distiller Richard Paterson heeft zich de afgelopen 50 jaar ontpopt tot een echte pionier op het gebied van het cureren van whiskyvaten. Hij heeft het tot zijn missie gemaakt om hiermee de grenzen in de whiskyproductie te verleggen en het potentieel van de gedistilleerde drank gedurende de jaren te optimaliseren. The Dalmore Decades is Patersons’ persoonlijke selectie, een hoogtepunt waar hij jarenlang naartoe heeft gewerkt en een tastbaar bewijs van de collectie uitzonderlijk zeldzame vaten die de distilleerderij in huis heeft.

De No.4 Collection die in Nederland wordt gelanceerd wordt in 25 sets op de markt gebracht, elk bestaand uit vier Decades whisky's (1979, 1980, 1995, 2000). Elke uniek gemaakte karaf wordt gegraveerd met een exclusief setnummer en voorzien van een opvallende zwarte kraag en stop. De No.4 Collection heeft een adviesprijs van €125.000.

Comments


bottom of page