top of page

De wereldberoemde Plaza Hotel-penthouses in New York City staan te koop


The Plaza kijkt uit op Central Park en is het iconische luxehotel van New York City, door veel experts gerangschikt als het beroemdste hotel ter wereld. Al meer dan 100 jaar hebben er buitenlandse monarchen, industriële titanen en Hollywood-royalty's gehost, en in 1986 werd het uitgeroepen tot Nationaal Historisch Monument. Op de top van het beroemde hotel bevinden zich dubbele penthouses, die nu te koop worden aangeboden voor $70 miljoen.

Ontworpen door 'meester van de wolkenkrabber' Henry Janeway Hardenburg, werd het op de Franse renaissance geïnspireerde gebouw in kasteelstijl in 1907 gebouwd voor een destijds astronomisch prijskaartje van $ 12,5 miljoen. Er werden talloze materialen uit Europa geïmporteerd, waaronder de grootste bestelling uit de geschiedenis van met goud ingelegde kristallen kroonluchters.

In 1988 werd The Plaza voor 407,5 miljoen dollar gekocht door Donald Trump, die zei: 'Het is' Het is niet zomaar een gebouw, het is het ultieme kunstwerk.” Nu een van de populairste filmlocaties van New York, was het voor het eerst te zien in Alfred Hitchcock’s North by Northwest en verscheen het in tientallen opmerkelijke films, van Funny Girl tot Crocodile Dundee en Home Alone.

Het 6.000 vierkante meter grote hoofdverblijf is een triplex met een eigen lift, vier slaapkamers en vierenhalf badkamers. Een weelderig terras met spectaculair uitzicht op Central Park en de skyline van New York verbindt het appartement met zijn tweelingbroer, een duplex van 3.900 vierkante meter met drie slaapkamers en drie badkamers, ingericht als gastenverblijf. Kamerhoge ramen zorgen voor veel natuurlijk licht, terwijl de schuine plafonds van de locatie op de bovenste verdieping een unieke esthetiek bieden. Eersteklas materialen, waaronder marmer en hardhout, zorgen voor een sfeer van uiterste luxe.

De hoofdsuite van het hoofdverblijf beschikt over dubbele kleedkamers en spabaden, terwijl de suite van het tweede verblijf beschikt over een witmarmeren open haard, een elegante zitkamer en een spectaculair marmeren bad met vijf armaturen. Het hoofdverblijf biedt talloze ruimtes voor entertainment, waaronder een formele woonkamer met een prachtige marmeren bar, een woonkeuken verlicht door een dakraam, een formele eetkamer en een mediaruimte met een glazen open haard. De tweede woning wordt betreden via een grote dubbele foyer en biedt een elegante grote kamer, een loggia met schuifdeuren naar het terras, een ruime keuken en een prachtige gebogen trap die de verdiepingen met elkaar verbindt. De woningen bieden toegang tot de stijlvolle voorzieningen van The Plaza, waaronder de Palm Court, de Champagne Bar, de Guerlain Spa en het Plaza fitnesscentrum, toegankelijk via de beroemde lobby met zijn marmeren muren en kristallen kroonluchters.

Gelegen op een van de meest prestigieuze adressen van Manhattan, liggen de penthouses net om de hoek van de beroemde Fifth Avenue-corridor in New York, vol met luxe boetieks, toprestaurants en musea van wereldklasse, en direct tegenover Central Park. De prestigieuze wijk Midtown Manhattan bevat veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder Times Square, Rockefeller Center en het Empire State Building. Populair bij talloze beroemdheden die vaak in het hotel verblijven en sommigen die daadwerkelijk in The Plaza woonden, waaronder Tommy Hilfiger, Marlene Dietrich en Frank Lloyd Wright. Misschien wel de bekendste Plaza-bewoner was het kinderboekkarakter Eloise, geschreven in 1955 door Kay Thompson, die een echte bewoner van het hotel was.

Dank aan TopTenRealEstateDeals.com | Photo Credit: Travis Mark/ Eitan Gamliely for Sotheby’s International


Comentários


bottom of page