top of page

Hotel Europäischer Hof, Heidelberg

Op zo’n 6 uur rijden richting de bergen van Zwitserland en Oostenrijk ligt Heidelberg. Het Duitse stadje is relatief klein met z’n 160.000 inwoners. Echter, haar grootte doet niets af aan haar aantrekkingskracht. Aan de groene oevers van rivier de Neckar, schreef Goethe - romanschrijver, filosoof, dichter, staatsman en de schrijver van onder meer Faust - meer dan 200 jaar geleden al, dat er ‘iets ideaals was’ aan de stad.Heidelberg staat bekend om een van de meest imposante kasteelruïnes ter wereld. De stad heeft ook een indrukwekkende Altstadt met veel middeleeuwse invloeden. Andere top bezienswaardigheden van Heidelberg zijn onder meer het Apotheekmuseum, het reusachtige wijnvat met 220 duizend liter wijn en de vele kerken in de binnenstad. De Altstadt vormt het hart van deze levendige studentenstad. Jaarlijks brengen meer dan 12 miljoen mensen een bezoek aan de ruim twee kilometer lange Hauptstraβe. Van horen zeggen schijnen opvallend veel Japanners niet te geloven dat alle gebouwen echt zijn. Eerder wanen zij zichzelf in een filmdecor uit de Middeleeuwen.


Schloss Heidelberg is niet alleen bekend vanwege haar indrukwekkende architectuur, maar ook vanwege het prachtige uitzicht over de stad. Vanaf de Altstadt beklim je 303 treden om uiteindelijk te genieten van vergezichten over de Neckar, de stad en de bergen. Dé plek om je verblijf in deze prachtige stad extra cachet en luxe te geven is verblijven bij de grand dame van de Heidelbergse hotellerie. Wat het Amstel Hotel is voor Amsterdam, is het gracieuze Hotel Europäischer Hof voor Heidelberg. Speciaal om te vermelden is dat dit hotel een van de nog weinige particuliere gerunde 5-sterrenhotels in de regio is.Fritz en Luise Gabler hebben het hotel tot een van de toonaangevende grand hotels in Duitsland gemaakt. Op de onlangs verschenen ranglijst van de 101 beste hotels in Duitsland, voor velen de Michelingids voor de hotellerie, staat de Europäischer Hof op plaats 21. In totaal werden voor de laatste editie meer dan 11.000 hotels beoordeeld.De laatste 50 jaar beheren de kleinzoon, Ernst-Friedrich von Kretschmann en zijn vrouw Sylvia, het wel en wee van ‘het huis’. Nu met hun dochter Dr. Caroline von Kretschmann is het de vierde generatie die het roer over heeft genomen. Het verhaal wordt dus verder geschreven. Als gastvrije stad heeft Heidelberg een lange traditie. Het majestueuze kasteel van Heidelberg leidde met zijn festivals en feesten tot de bouw van herbergen, omdat er in het kasteel lang niet genoeg ruimte was voor alle uitgenodigde aristocratische gasten. Toen het Gasthaus zum Europäischer Hof in 1865 werd geopend, waren de gasten waarschijnlijk niet meer allemaal aristocraten, maar genoten de bezoekers wel van de vorstelijke, elegante sfeer.

Het hotel ligt in het centrum van de stad, de ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen. Je loopt de poort uit en bent direct in de Altstad. In de zomer is de rustige en groene binnentuin een hotspot voor borrels en high tea’s. Natuurlijk is er veel meer op het food & beverage vlak. De Europa Bar is een klassieker in zijn soort, deze bar schreeuwt om een ​​aperitief, een digestief of een slaapmutsje. In de comfortabele met leer beklede zithoeken word je verwend met uitstekende drankjes. De klanken van de pianist dwarrelen op vanuit de zaal en versterken het gevoel dat je in een echt grand hotel te gast bent. Het fine-dining restaurant Die Kurfürstenstube staat bij de lokale kenners bekend en geliefd om zijn hoogwaardige aanbod en bovengemiddelde service. Dit restaurant is alleen in de wintermaanden open en transformeert in de zomer naar het Sommerrestaurant. Beide etablissementen staan bovenaan de Heidelbergse culinaire ladder. Hier vind je heerlijke gerechten, zoals ​​aan tafel bereide steak tartaar, een Bretonse tarbotfilet of een roze geroosterde kwelderlamsrug. Naast het à la carte aanbod is een keuze tussen een 3, 4 of 5 gangen menu ook mogelijk en op aanvraag met wijnbegeleiding.


Net als de fantastische openbare ruimtes, richt het hotel zich in alle kamers en suites op de hoogste kwaliteit: zorgvuldig geselecteerde stoffen, edele materialen, het fijnste beddengoed en liefdevolle decoraties. Het geheel maakt indruk met zijn traditionele en tijdloze charme. Wat het nog specialer maakt; alles is zelf gefabriceerd. De inrichting van de honderd een- en tweepersoonskamers, veertien suites, drie executive suites en de penthouse suite zijn allemaal uniek. Voor pure ontspanning kan je gewoon in het hotel blijven, want exclusief en luxueus boven de daken van Heidelberg bevindt zich de Panorama Spa & Fitness; van cosmetica, fijne schoonheidsbehandelingen en ontspannende massages tot zwembad, sauna en stoombad en de modernste fitnessapparatuur. Je beleeft hier wellness op het hoogste niveau, letterlijk en figuurlijk. Dankzij het zonneterras kan je je wellnessmomenten combineren met het mooiste uitzicht over de stad.


Comments


bottom of page