top of page

House of Noa opent in Beurs van Berlage

  • Redactie
  • 6 uur geleden
  • 2 minuten om te lezen

House of Noa haalt haar inspiratie bij internationale bestemmingen als Hotel Costes in Parijs en Chiltern Firehouse in Londen, waar gastronomie, design en nightlife op unieke wijze samenkomen.

ree

In diezelfde geest ontvouwt de avond bij House of Noa zich tot een subtiele escalatie, waarin verfijnd dineren geleidelijk evolueert naar nachtelijke escapades met DJ, in een ambiance van een 19e eeuws opiumhuis uit Hong Kong.

 

UNESCO-erfgoedlocatie

House of Noa opent eind 2025 in het souterrain van de Beurs van Berlage, erkend UNESCO-werelderfgoed. Het imposante gebouw, geopend in 1903 en ontworpen door Hendrik Petrus Berlage, geldt als een mijlpaal in de Nederlandse architectuur. Het behoort tot de Top 100 van Nederlandse monumenten en heeft door de jaren heen talloze bijzondere momenten gekend, waaronder het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in 2002.

 

De komst van House of Noa aan Damrak 247 brengt een niveau dat past bij omliggende bestemmingen als Bijenkorf, Dior, The Seafood Bar, Gassan en de luxe hotels in de buurt, en creëert een plek waar Amsterdammers welkom zijn voor een complete avond uit. Deze benadering leidde ertoe dat House of Noa uit vijftien pitches van verschillende horecaondernemers werd geselecteerd om in de Beurs van Berlage te openen, een bevestiging van het onderscheidende karakter van het concept.

 

Fleur en Pepijn de Visscher, mede-eigenaren van The Seafood Bar, en Ken Srisangkhan, eigenaar en chef van het gelijknamige Ken Sushi, openen eind 2025 een nieuwe culinaire late-night bestemming: House of Noa . The Seafood Bar is een familiebedrijf, opgericht door de vader van Fleur en Pepijn. Binnen slechts 13 jaar is het familiebedrijf onder hun leiding uitgegroeid tot een gevierd horeca merk met zes restaurants en twee cocktailbars onder de naam Zum Barbarossa . Daarmee verwelkomt de groep jaarlijks meer dan 500.000 gasten, gedreven door een compromisloze focus op verse ingrediënten, vakmanschap en een gastvrije beleving.

 

Ken Sushi is, net als The Seafood Bar, een familiebedrijf met vakmanschap in het DNA. Sinds de opening in mei 2019 als intieme omakase-sushibar in een gedeelde locatie in Amsterdam Oud-West heeft Ken Sushi zich ontwikkeld tot een gevestigde naam binnen het culinaire landschap van de stad. In 2023 opende Ken een eigen locatie in het centrum, waar fijnproevers samenkomen voor een authentieke sushi-ervaring. Het restaurant werd bekroond met een 9 in het Parool, een bevestiging van de kwaliteit en precisie die Ken tot een van de beste sushi-adressen van de stad maakt. Bovendien ontvangt het een zeldzame rating van 4.9 op Google, uit meer dan achthonderd recensies.


 
 
 

Opmerkingen


bottom of page