top of page

House of Suntory viert 100-jarig jubileum met verschillende exclusieve limited edition whisky’s

Ter ere van het honderdjarig bestaan van de Japanse spiritsproducent House of Suntory, onthult het bedrijf verschillende limited editions, waaronder een exclusieve nieuwe fles voor Hibiki Japanese Harmony. De lancering van de speciale fles voor de exclusieve whisky Hibiki Japanese Harmony komt honderd jaar nadat Shinjiro Torii in 1923 de eerste maltwhiskystokerij van Japan oprichtte.

Hibiki zag in 1989 het levenslicht en wordt inmiddels gezien als een van de meest prestigieuze whisky’s ter wereld. Hibiki is een blend van verschillende malt- en graanwhisky’s van House of Suntory’s distilleerderijen Yamazaki, Hakushu and Chita en de meest bekroonde Japanse whisky.


Verleden, heden en toekomst Het ontwerp van de nieuwe Hibiki Japanese Harmony-fles brengt de kunst van monozukuri tot leven, de kunst om superieure en innovatieve producten te creëren en met maximale aandacht te leven. Op de jubileumfles zijn sneeuw, de maan en bloemen terug te vinden als referentie naar de seizoenen. De kakehashi (brug) verbindt Japan en de wereld met het verleden, het heden en de toekomst. Het water dat eronder stroomt is zuiver en helder en symboliseert de reiniging van ontberingen en ongelukken. De kakehashi symboliseert ook de emotionele band van het Japanse volk met de unieke seizoenen van hun land en de invloed daarvan op het dagelijks leven. Die waardering voor tijd is een grote inspiratie voor Hibiki.

De delicate whisky is amberkleurig, met geurtonen van roos, lychee, een vleugje rozemarijn, volgroeid hout en sandelhout. In de mond aroma's van honing, gekonfijte sinaasappelschil en witte chocolade. De afdronk is subtiel en zacht met een vleugje mizunara (Japans eikenhout). De whisky is verkrijgbaar bij Ton Overmars en Cane and grain in Amsterdam en online bij Gall.nl. De adviesprijs is € 259,-.


Over House of Suntory House of Suntory staat sinds 1923 bekend als pionier op het gebied van Japanse whisky vanwege hun Huis van Master Blenders en de Kunst van het Blenden. Oprichter Shinjiro Torii bouwde de eerste Japanse maltwhiskydistilleerderij in Yamazaki, waarna het bedrijf werd voortgezet door Torii's zoon en Master Blender Keizo Saji.

Hij zette meerdere distilleerderijen op, waaronder de Hakushu-distilleerderij. Inmiddels zijn ze meerdere generaties Master Blenders verder, maar blijven de whisky's synoniem voor erfgoed en innovatie. House of Suntory is vier keer uitgeroepen tot Distiller of the Year op de International Spirits Challenge in Londen (2010, 2012, 2013 en 2014). De whisky's zijn subtiel, verfijnd en complex. Het portfolio omvat Yamazaki, Hakushu, Chita, Kakubin, Hibiki, Suntory Whisky Toki en Ao. Het portfolio bevat verder Roku Gin en Haku Vodka, beide gemaakt met Japanse ingrediënten door de meesters van House of Suntory.

Comments


bottom of page