Landhuishotel De Bloemenbeek



Als je op vakantie gaat in eigen land kun je eigenlijk niet om Twente heen. Het staat bekend

om het uniek historisch erfgoed van kastelen en havezaten. Havezaten zijn van oorsprong

grote, karakteristieke boerderijen met land, ze zijn herkenbaar aan de zwart-witte luiken.

De Bloemenbeek, waar de zalen en het restaurant zijn vernoemd naar die kastelen en

havezaten, bestaat al meer dan 50 jaar. Het landhuishotel staat onder leiding van Raymond

Strikker, de tweede generatie uit de hoteliersfamilie.



In 1906, 115 jaar geleden (!), bouwde de familie Morsink een boerderij met schenklokaal en

herberg-/pensionfunctie. Zestig jaar later, op 1 april 1966, kocht de familie Strikker de

toenmalige boerderij. Daarmee begon een nieuwe toekomst voor dit café annex pension.

Door de jaren is het flink gegroeid, niet alleen in grote - het landgoed meet ondertussen 5

hectare -, maar ook in kwaliteit met bijvoorbeeld het vermaarde restaurant wat sinds 2011 is

bekroond met één Michelinster.




De gastronomische filosofie van De Bloemenbeek (sinds januari 2021 ook lid van de Alliance

Gastronomique) is gestoeld op de klassieke Frans-mediterrane keuken, al dan niet begeleid

door prachtige wijnen uit de gehele wereld, Het ‘wijnboek’ waaruit een keuze gemaakt moet

worden, is indrukwekkend. In de keuken wordt gewerkt volgens de seizoenen, met wild van

Twentse jagers en geteelde gewassen en ingrediënten van eigen landgoed en uit de streek.

Het motto is dan ook ‘Proef de streek in alle facetten’.




Voortdurend is men bezig met verantwoord gevangen, geteelde en verwerkte producten uit eigen regio, aangevuld met de

heerlijkste kruiden uit de eigen kruidentuin. Twentse producten en hun makers zijn

bijvoorbeeld: geitenkaas van de Wolverlei Kaasmakerij, seizoensgroenten van biologische

landgoedtuinderij De Witte Raaf; hangop van kefir en yoghurt van Raw Milk Company uit De

Lutte, Dinkeldalrund van Erve Elferman uit Denekamp en aardbeien en kersen van Oold

Bleank. Het zijn SVH Meesterkok Michel van Riswijk en Chef de Cuisine Matthijs Mulder die

dagelijks gestalte geven aan het culinaire feest. Want, dat is het!




Als gast in deze regio heb je toegang tot een waar walhalla van prachtige wandel- en

fietsgebieden, alle uitgezet in de prachtige natuur. Hier proef je de rust tijdens een

wandeling of fietstocht door bossen, langs kabbelende beekjes en geniet je van mooie

uitzichten vanaf heuvels, heide met schapen, pittoreske dorpjes, oude watermolens en nog

veel meer.




Tip, het schitterende natuurgebied Het Lutterzand. Het ligt midden in het Dinkeldal, op vijf

minuten afstand van De Bloemenbeek. Het is een prachtig gebied van 750 hectare

dennenbossen, zandverstuivingen en heide, doorkruist door de rivier De Dinkel.

Dan is er nog cultuur en kunst. Twente kent meer dan veertig musea met zeer

uiteenlopende aandachtsgebieden. Van natuur tot techniek, van industrieel verleden tot

kunst en van zoutwinning tot het agrarische leven. Aanraders zijn o.a. het Rijksmuseum

Twenthe en Wonderryck Twente.


Topsport

Sinds jaar en dag is De Bloemenbeek het vertrouwde adres voor topsporters en topteams.

Vanaf 1973, dus al bijna 50 jaar, is Ajax met grote regelmaat te gast. Daarnaast weten ook

clubs als Feyenoord, PSV, Bayern München, Schalke 04, Everton FC en niet te vergeten de

diverse nationale teams van bijvoorbeeld Portugal, Japan en Qatar en binnenkort weer

Oranje, het hotel te vinden.


De groene omgeving, accommodaties op hoog niveau en veel ontspannende faciliteiten,

zoals de Mediterrane Spa (zwembad, sauna, stoombad en dompelbad, whirlpool en

tepidarium) en de internationaal bekend staande keuken zijn perfect op elkaar afgestemd.

De Bloemenbeek is een zelfstandig hotel/restaurant dat (nog) niet ten prooi is gevallen aan

een grote keten en dat proef je direct bij binnenkomst. De gastvrijheid is verbluffend. Met

alle egards, kunde en service willen ze je laten beleven wat Twentse gastvrijheid werkelijk

inhoudt.


De gezellige warme en gemoedelijke ambiance in combinatie met welgemeende

gastgerichte service met persoonlijke uitstraling lopen als een rode draad door ons verblijf.

De nonchalante chique setting vormt een stijlvolle afspiegeling van het rijke landleven, zoals

dat bijvoorbeeld door de Twentse textiel- en metaalfabrikanten werd geleefd. Het credo van

de gastheer is tevreden en terugkerende gasten die tevens als ambassadeurs vertrekken.

Missie geslaagd!