top of page

Pininfarina ontwerpt voor Eysing futuristische e-moped

Het wereldberoemde Italiaanse ontwerpbureau Pininfarina, ontwerper van de befaamde Ferrari Testarossa en Maserati Quattroporte, heeft een futuristische elektrische brommer ontworpen voor de Nederlandse producent Eysing.

Deze fabrikant is geïnspireerd door het roemruchte Eysink, de oudste fabrikant van Nederlandse auto’s en motorfietsen, ooit begonnen in 1886 in Amersfoort.

Nu krijgt Eysing een internationale impuls door de samenwerking met het Italiaanse ontwerpbureau. Pininfarina ontwierp in de afgelopen decennia diverse modellen van Italiaanse automerken zoals Ferrari, Maserati, Alfa Romeo, Lancia en Fiat.

De ‘Eysing designed by Pininfarina’ wordt donderdag 8 december om 12.00 uur onthuld op zakenbeurs Masters Expo in beursgebouw RAI Amsterdam. Vanaf dat moment is het mogelijk om online een productieslot aan te schaffen. De aanvraag voor een typegoedkeuring wordt komend jaar ingediend bij de RDW, verantwoordelijk voor de registratie van voertuigen in Nederland. Naar verwachting worden de eerste modellen begin 2024 geleverd.

In het Brabantse Vught bliezen de boezemvrienden Alain van Dijk (27), Rik Smits (28), Stijn Smit (23) en Jasper Smit (27) het oeroude design in 2017 met succes nieuw leven in. Dat is niet onopgemerkt gebleven, zelfs niet voor de beroemde Italiaanse topontwerpers van Pininfarina. De Italianen spotten het jonge Brabantse bedrijf in de lente van dit jaar en zien in Eysing de ideale partner voor de ontwikkeling van e-mobility ‘met een rijk verleden’.


“We zijn trots om Eysing te verwelkomen als lid van de Pininfarina-familie", zegt Kevin Rice, CCO van Pininfarina. Hij noemt de passie en visie van de Nederlanders doorslaggevend voor de samenwerking. “Met de Pioneer hebben zij geschiedenis geschreven. Die lijn zetten wij voort met ons ontwerp door het verleden en de toekomst te verbinden. Zo spreken we op dezelfde wijze de fantasie aan zoals Eysing dat eerder deed met zijn eerste ontwerp.”

Comments


bottom of page