top of page

's Werelds beste (en slechtste) nieuwe luxe hotels

Ondanks de moeilijke tijden van de wereldwijde pandemie, was 2021 een goed jaar voor de luxe hotelindustrie - een bewijs van hoe uitdagend de sector blijft. Hoewel een zeer groot percentage boekingen vertraagd of uitgesteld zijn, kwamen er toch tal van nieuwe hotels bij. Luxury Travel Intelligence (LTI) heeft een lijst gemaakt van 15 wereldwijde nieuwkomers.

Trending zijn de boetiekachtige woningen, kleinere merken en individuele, intens gepassioneerde eigenaren. Het ontspannen luxemodel, dat vooral prioriteit geeft aan de betrokkenheid van gasten, is dit jaar echt van de grond gekomen, terwijl het huidige high-end hotel gewoon een overvloed aan uniek karakter en lokale smaak moet hebben.

In omgekeerde volgorde is hier de BEST OF 2021:

15. V Villas, Phuket

Met bijna elke bocht uitzicht over de baai van Ao Yon, de chique nieuwe MGallery-toevoeging van Accor, beschikt over een spa met een jungle-luifel, creatieve Europese en Thaise visgerechten en een met ligstoelen omzoomde bar op het dak. Het zijn echter de 19 villa's met privézwembad die het meest indruk maken: ze stromen gemakkelijk tussen rechtlijnige binnen- en buitenruimtes, deze blijken ultraontspannend en hebben eigen butlers.

14. Six Senses Shaharut, Israël

De onbetreden Negev-woestijn is geen voor de hand liggende plek om een ​​luxe hotel te openen, wat het bijzonder gedenkwaardig maakt. Dit heerlijke wellness-resort ligt tussen rotsen en duinen en combineert typische Six Senses-voorzieningen - zoals een hoogwaardige spa en een yogastudio, een openluchtbioscoop, met cactussen omzoomde woonruimtes en zelfs een kamelenboerderij.

13. Kalesma, Mykonos

Smaakvol gemodelleerd naar een typisch, witgekalkt Grieks dorp dat naar de zee tuimelt, strekt Kalesma's voorbeeldige ontwerp zich ook uit tot traliewerk dat verwijst naar lokale duiventillen en hetzelfde marmer dat werd gebruikt om het Parthenon van Athene te bouwen. Traditionele, met honing gevulde Mykonische loukoumade-cakes dragen bij aan de authenticiteit van het Griekse eiland, terwijl een verwarmd privézwembad in elke villa met houten balken zorgt voor een volledig ontspannen vakantie.

12. One&Only Portonovi, Montenegro

De weelderige komst van One&Only naar Europa is een werkelijk spectaculair debuut. Gelegen aan het strand van een nieuw jachthavenresort aan de glinsterende baai van Kotor, de voordelen variëren van cocktails op vat en eten van Giorgio Locatelli tot een Chenot Espace-spa - evenals de marmeren, modern-Venetiaanse entreehal. Veel succes met het vinden van een meer aromatische overloopzwembad dan de met lavendel doordrenkte zwembad hier.

11. Raffles in Udaipur, India

De eerste Indiase buitenpost van Raffles (een tweede, gepland in Jaipur, lijkt nu op een laag pitje te staan) is typisch voortreffelijk. Het is gevestigd op een privé-eiland van 21 hectare aan het Udai Sagar-meer en wordt omgeven door siertuinen. Dit helpt om een ​​heerlijk rustgevende lucht te creëren, samen met elke suite met een eigen zwembad, een indrukwekkende spa, flexibel de hele dag dineren en dromerige uitzichten op de tempel.

10. Villa Nai 3.3, Kroatië

Op het onbezongen, flinterdunne eiland Dugi Otok, is deze retraite alleen voor volwassenen. De acht lichte kamers zijn zorgvuldig uitgehouwen in heuvels om het landschap van het omliggende olijfolielandgoed tot een minimum te beperken. Gasten kunnen deelnemen aan de oogst of buitengewone zonsondergangen bekijken vanaf de vuurtoren van Veli Rat; tegenwicht biedend aan dit rustieke aanbod zijn een gastronomisch restaurant en bar, een spa en twee zwembaden.

9. Patina, Malediven

Het inaugurele Patina-resort, een meer vooruitstrevende uitloper van de vertrouwde Capella Hotels & Resorts in Singapore, zorgt voor een atypische Malediven-ervaring. Want terwijl gasten kunnen strandjutten, zwemmen in een kristalheldere lagune of ontspannen in villa's boven het water, kunnen ze ook een Marine Village bezoeken om te winkelen en galerieën te bezoeken. Veganistische fine-dining en een superjacht om dolfijnen te spotten versterken deze gedurfde nieuwe toevoeging aan de archipel.

8. Borgo Santandrea, Italië

Dit boetiekhotel wordt beheerd door twee Italiaanse families en belichaamt alles wat de kust van Amalfi zo romantisch maakt. Chique interieurs maken plaats voor uitzicht op zee vanuit alle 47 kamers op de klif, en drie verheven restaurants zijn voorstander van regionale ingrediënten.

7. The Woodward, Genève

Op dit adres in Genève combineert de Oetker-collectie de ultra-luxe faciliteiten van de landelijke eigendommen naadloos met de intimiteit van een klein, stijlvol stadshotel. De reputatie van het merk voor het creëren van echte meesterwerken komt hier tot uiting in alle details, van het majestueuze uitzicht op de Mont Blanc over het meer van Genève tot de verfijnde keuken van Joël Robuchon en een Guerlain Spa van 1.200 m2.

6. Kisawa-heiligdom, Mozambique

Ondanks dat koninklijke prinses Nina Flohr achter dit 750 hectare grote heiligdom op het strand van Benguerra Island zit, is de echte kop de toewijding aan duurzaamheid: uitzonderlijke bungalows, Mini Mokes voor vrije verkenning en een koraalrif. Er is ook een afvalvrij restaurant.


5. Mandarijn Oriental Ritz, Madrid

Hier is het bewijs dat een groot merk, wanneer het zijn tijd neemt, moedig creativiteit kan injecteren in een monumentaal pand met behoud van zijn karakter. Doordrenkt met een brullende jaren twintig-lucht - vooral in het lommerrijke Palm Court en het vergulde paradepaardje Deessa - benadrukt Mandarin Oriental's leuke reprise van Madrid's Ritz het erfgoed van het gebouw via Quique Dacosta's eigentijdse keuken en Jorge Vázquez-uniformen voor het personeel.

4. Cheval Blanc, Parijs

Ook LVMH Hospitality neemt graag de tijd om te creëren: dit nieuwe Parijse maison is het vijfde hotel in 16 jaar. Deze eerste stedelijke Cheval Blanc is gevestigd in het iconische Samaritaine-gebouw en past bij zijn vier fantastische voorouders. Het centraal gelegen maison voelt tegelijkertijd resortachtig aan: vier restaurants; Het langste zwembad van Parijs - en urbane, met een Dior Spa met 'geluksshots' van 30 minuten voor de tijdarmen.

3. Beaverbrook Town House, Londen

Een van de beste landhuishotels van Groot-Brittannië is naar West-Londen gekomen. Een enorme investering van de gepassioneerde eigenaren van Beaverbrook (inclusief erfgenaam van de chocoladefamilie Joel Cadbury) heeft geleid tot tal van 21e-eeuwse gemakken in 14 kamers, plus Japanse fine-dining en - afkomstig van klassieke Londense leveranciers - veel speelse stoffen, fittingen en meubels. De beste truc van het hotel is echter om al het gevoel te hebben dat het hier altijd al is geweest.

2. Airelles Chateau de Versaille, Le Grand Contrôle, Parijs

Airelles had gemakkelijk nalatig kunnen zijn met dit voormalige herenhuis van de schatbewaarder buiten Parijs, zoals de verbazingwekkende ligging op het terrein van het Château de Versailles en de toegang tot het paleis buiten kantooruren. Maar alle 14 luchtige slaapkamers verrukken, hun beperkte aantal creëert een intieme sfeer, terwijl het antieke meubilair, de spa en het kaarsverlichte restaurant Alain Ducasse betoveren.

… en 's Werelds BESTE NIEUWE LUXE HOTEL VOOR 2021 is:

1. De Bulgari, Parijs

Hoewel het dezelfde ontwerpers heeft - de Italiaanse studio Citterio Viel - als de andere hotels van het sieradenmerk, biedt deze Parijse pad extra intimiteit. Plafonds zijn laag, kleuren gedempt en verlichting verleidelijk. We houden ook van de mini-bars met reiskoffers en de grote slaapkamers. De locatie (zie foto in ander bericht op deze site), met citroenbomen en gazons met uitzicht op de Eiffeltoren, is spectaculair.

Plus TWEE VAN DE SLECHTSTE:

Jumeirah Carlton Tower, Londen

Hoewel dit geen nieuw pand is, verwachtten we na een grondige renovatie van twee jaar £ 100 miljoen zeker geweldige dingen. Alles ziet er echter net zo saai en zakelijk uit als voorheen, terwijl het F&B-aanbod functioneel blijft. De eigenaren hoeven alleen maar Cadogan Square over te steken naar Beaverbrook Town House (zie hierboven) om te bewijzen hoe opwindend een luxehotel uit de 21e eeuw kan zijn.

Bisschopsloge, Santa Fe

Helaas voor Auberge Resorts, een collectie die LTI altijd hoog heeft gewaardeerd, vertegenwoordigt deze toevoeging in New Mexico een zeldzame en verrassende misstap. Met gebrek aan service, eten ver van de gebruikelijke normen en zelfs de bouw aan de gang, lijkt het zeker dat het pand voortijdig is geopend. Omdat dit Auberge is, zijn we er echter van overtuigd dat alle problemen snel worden aangepakt.

bottom of page