top of page

SieMatic Inspiratie & Design Centre Amsterdam

Maar liefst 320 m2 inspiratie, verdeeld over 3 verdiepingen én een verborgen parel in de stadstuin. Dit indrukwekkende herenhuis in het design quarter van de hoofdstad kreeg een ware metamorfose onder leiding van het team van SieMatic creative Perry Hanssen (Hanssen ID), eigenaar Jan Jaap van der Neut (Intermat) en SieMatic Nederland.

Van typisch Amsterdams, donker ‘kruip-door-sluip-door’ pand naar open, ruimtelijke boutique-appartementen met veel daglicht, groen en sfeer. Als centerpiece natuurlijk de mooiste SieMatic keukens in originele uitvoeringen. Uitnodigend, een écht welkom om je meteen thuis te voelen in de stijlen van de verschillende inspiratie zones.

De metamorfose

De oorspronkelijke inrichting van het pand is compleet aangepakt om het residentiële karakter te realiseren. De uitdaging lag in het verbinden van de drie etages, van -1 tot +1, zodat iedere gast zich vrij voelt om elke verdieping te verkennen, op zoek naar de stijl die direct een klik geeft. ‘Reflect yourself’ is niet voor niets de filosofie achter de vier kerndesign ID’s van SieMatic ( PURE, CLASSIC, URBAN en MONDIAL). Verticaliteit is de weg naar de verbinding in dit pand – drie opvallende verbindende verticale elementen werken uitnodigend: de metershoge keramische wand naast de trap, de roomdivider die iedere etage doorboort en het groene pronkstuk: een plafondhoge boom.


De keukens  

De nieuwste Mondial Lifestyle Keuken geeft direct het wow-effect bij de entree. Met een gedurfde, indrukwekkende ‘Mondriaan’ wand van metallic bronsé fronten als inspirerende eyecatcher en een knipoog naar het museumdistrict. Als wereldwijd merk heeft SieMatic altijd een open geest gehad voor culturen, mensen, stijlen, kleuren en tijdgeest. Dé bron van inspiratie voor het creëren van dit nieuwste design met fraaie combinaties, gedurfde vormen en expressieve materialen. Ook de andere drie lifestyles - PURE, CLASSIC, URBAN - in het SieMatic Inspiratie & Design Centre hebben verrassende elementen om daadwerkelijk te inspireren en de designs te laten voelen en ervaren met alle zintuigen. Een plaatsing in de breedte bijvoorbeeld. Een vierkant eiland (in plaats van de gebruikelijke rechthoek) met cocktailbar. Een pantry-style keuken, afsluitbaar met transparante deuren voor optimaal gebruik van de vierkante meters in een urban appartement. Het designteam werkte vanuit verschillende scenario’s met specifieke lifestyles in gedachten. Om aan te sluiten op de manier waarop onze clientèle wil wonen en leven, met meubels, verlichting, vloeren, wanden en decoratie. Je loopt rond alsof je al in je nieuwe keuken bent en alles wat je ziet is leverbaar.


Comments


bottom of page