top of page

TeneriFelicidad! Ontdek Abama Resort Tenerife


Tenerife

Wij zaten ook vreemd te kijken bij deze uitspraak. “Wat zegt u?” Het is een grappige woordverbastering van een local. Het betekent in het Spaans zoiets als happiness, gelukkig leven op Tenerife, het goede leven. Na een klein weekje Tenerife bleek dit woord alles samen te vatten. Wat een prachtig en divers eiland en wat een heerlijk resort!


We hebben het over Las Terrazas de Abama, gelegen in het fantastische Abama Resort in het Zuiden van Tenerife. Nog geen twee jaar geleden werd het bekroond bij de World Travel Awards als Spain's Leading Resort. Maar het resort werd vaker gelauwerd bij de International Hotel Awards (IHA) in maar liefst drie categorieën: Best Luxury Hotel in Spain, Best Golf Hotel in Spain en Best Golf Hotel in Europe. Deze prijzenregen heeft het te danken aan de topfaciliteiten, maar ook aan de prachtige ligging op het Eiland van de Eeuwige Lente.


Het vijfsterrenresort biedt 151 appartementen met ruime terrassen en soms grote tuinen met een fantastisch uitzicht op de Atlantische Oceaan en het naaste eiland La Gomera. Het resort is vernoemd naar de omgeving waarin het ligt, Abama. In vroegere tijden sierden boomplantages deze magische plek.


Tot de resortfaciliteiten behoren Abama Golf en Abama Tennis Academy. Het beschikt over drie verwarmde zwembaden, een uitstekend uitgeruste fitnessruimte, een gourmet store, een kids camp en een excursie-aanbod om het eiland te ontdekken, voor elk wat wils en alles om de meest veeleisende gasten tevreden te stellen. Ook culinair gezien kom je niets te kort, er zijn maar liefst twaalf restaurants, waarvan twee met Michelinsterren. Onder andere het restaurant Melvin, met een prachtige open keuken, dat onder supervisie van de Baskische sterrenchef Martín Berasategui valt, geldt als een gastronomische hotspot op Tenerife.

Hij behoort tot de belangrijkste chefs van Spanje. Hij verzamelt Michelinsterren met diverse restaurants waar hij aan verbonden is met schijnbaar groot gemak. Martín is iemand die een eigen stempel heeft gedrukt op de culinaire wereld. Met 9 restaurants en 6 Michelinsterren heeft hij veel nieuwe chefs opgeleid. Zo ook chef Diego Dato van restaurant Melvin. Hij belandde na zijn studie in het fameuze drie Michelinsterren restaurant Lasarte. Zijn stijl is puur en verfijnd. Het gaat niet om één ingrediënt; het samenspel van alle ingrediënten leveren het complete plaatje.


Abama Golf staat bekend als een van de beste ter wereld en is in 2021 voor het vierde jaar op rij bekroond met de Golf Digest Editors' Choice Award voor Continentaal Europa. De indrukwekkende golfbaan, ontworpen door Dave Thomas, is knap geïntegreerd in het natuurlijke landschap.

Geen zin in sport? Ook aan de zonaanbidders is gedacht. Een shuttlebus brengt je in een kleine 10 minuten naar het privéstrand van het Abama Resort. Ook hier vind je een heerlijk restaurant.


Nu wordt het ingewikkeld! Abama Resort bestaat uit verschillende delen. Er kan namelijk niet alleen vakantie gevierd worden, ook een tweede huis kan worden gekocht. Er wordt nog steeds gebouwd en uitgebreid. Tot op de dag van vandaag bestaat Abama Resort uit 150 appartementen gebouwd in het gedeelte Las Terrazas: 23 organische villa’s Bellevue, 6 minimalistische villa’s Casas del Lago, 10 villa's Las Atalayas en tal van plots voor Custom Villas, villa’s op maat. Het nieuwe deel Villas del Tenis, waarvan een modelwoning klaar is, bestaat uit 23 luxueuze, vrijstaande huizen met privé-zwembad, 2 of 3 slaapkamers, de grootst mogelijke privacy en adembenemende uitzichten. Ook de 48 luxe appartementen van Los Jardines de Abama, ingebed op de heuvel onder het nieuwe centrum Plaza Abama, zijn schitterende hideaways.


Villas del Tenis


Door de grote glaspartijen oriënteren de ultramoderne villa’s zich volledig op de prachtige tuinen met zwembad en beklemtonen de constante aanwezigheid van het naburige eiland La Gomera. Met veel aandacht voor de privacy van de bewoners werd Las Villas del Tenis gebouwd nabij het Abama Tennis Center. Bovendien zijn ze volledig omgeven door de 18-holes van Abama Golf.

De studio van Rita Roses tekende voor het interieur van Las Villas del Tenis. Volledig gericht op de ruime centrale haard streeft het ontspanning en rust na. Lichte kleuren, modern en tijdloos meubilair en natuurlijke materialen zorgen voor een warm gevoel. Elke woning beschikt over een overdekte of ondergrondse parkeergarage.


Profiterend van het bestaande hoogteverschil kronkelen de luxueuze villas de helling op. Een knipoog naar de terrassenlandbouw van het eiland, waarmee architecten Virgilio Gutiérrez Herreros en Eustaquio Martínez García de eenheid met de omgeving accentueren. Dat doen ze ook door weelderige tuinen en tuindaken te ontwerpen, waarvan het vulkanische gesteente perfect opgaat in het landschap van Tenerife.


Bellevue luxe villa's

​De unieke Bellevue luxe villa's van de hand van Virgilio Gutiérrez Herreros en Eustaquio Martínez García werden in 2018 bekroond als beste nieuwbouwwoningen van het decennium 2008-2018. Het felbegeerde en beperkte aanbod werd gecreëerd met de veeleisende koper voor ogen die voor een tweede verblijf enkel het allerbeste wil. Ze hebben 3 of 4 slaapkamers en een privé-zwembad op de begane grond. De villa’s met twee etages hebben een extra mini-zwembad op de bovenste verdieping.


Het exterieur is geïnspireerd door de Californische architectuur van halfweg de 20e eeuw. De zuivere lijnen, de natuurlijke materialen en de grote glaspartijen doen ook denken aan Le Corbusier. Met een afwerking in ruw beton en hout en tuinen waar riet, palmbomen en natuursteen de boventoon voeren, refereren de Bellevue-villa’s aan de soms ruwe, maar prachtige natuur van Tenerife.

Los Jardines de Abama

De 48 luxe appartementen van Los Jardines de Abama, in aanbouw op de heuvel bij het nieuwe centrum Plaza Abama, zijn zichtbaar schitterende hideaways, ontworpen met grote finesse en oog voor detail door het prijswinnende bureau Coderch Urbanismo y Arquitectura. Elk appartement geniet absolute privacy en een panoramisch uitzicht over Abama Golf. Er zijn meerdere zwembaden voor de appartementen. Dankzij de gevarieerde indelingen wordt elke woonwens wel vervuld: van tuinappartementen met uitzicht op het eiland La Gomera tot duplexwoningen met ruime terrassen op de eerste of tweede verdieping en uitzicht op de mooie oceaan.Plaza de Abama

Het nieuwe kloppende hart van Abama Resort wordt Plaza de Abama, dat nu nog in volle aanbouw is en in 2023 opgeleverd wordt. Hier komen gasten ’s ochtends genieten van een ontbijt met verse croissants, voordat ze vertrekken voor een work-out in het fitnesscentrum. Na een verkwikkende duik in het zwembad of een deugddoend bezoek aan de wellness, flaneren de gasten langs de leuke boetiekjes en genieten ze in een van de stijlvolle bars van een glas wijn en tapas, terwijl ze de zon in de oceaan zien ondergaan.

Dankzij de Abama Prestige Owner's Club, die tal van diensten en activiteiten organiseert, is het verblijf altijd aangenaam en zonder zorgen. Kortom, Abama introduceert tweede verblijven waar gasten eigenlijk verleid worden er continu te willen wonen. Op abamahotelresort.com vind je alle informatie.


Abama Resort in Tenerife is een prachtige setting voor een onvergetelijke ervaring. Het internationaal hoog aangeschreven resort is het grootste ontwikkelingsproject op de Canarische eilanden, met een infrastructuur waarin tot nu toe meer dan 500 miljoen is geïnvesteerd. Men zegt dat er meer dan 25.000 palmbomen zijn geplant in het resort! We hebben ze niet geteld, maar geloven het meteen.

Samengevat is Abama het toppunt van luxe en creativiteit. Het is een uitgestrekt domein met faciliteiten van wereldklasse in een paradijselijke omgeving met het beste klimaat van Europa, het hele jaar rond. TeneriFelicidad!


Tekst: Paul van der Linden en Erwin Holm

Foto’s: Abama Resort en Rick van Dam
コメント


bottom of page