top of page

The Seafood Bar opent in Amsterdamse Beurs van Berlage

The Seafood Bar opent de deuren op een bijzondere locatie: de Beurs van Berlage aan het Damrak in Amsterdam. De verse vis en schaal- en schelpdieren waar The Seafood Bar om bekendstaat, worden geserveerd onder de prachtige gewelven van dit monument.

Familie De Visscher (ja echt!) is altijd op zoek naar unieke locaties voor hun bijzondere restaurants, dus toen de mogelijkheid voorbijkwam om een vestiging van The Seafood Bar te openen in een prachtig monument in de hoofdstad, was de keuze snel gemaakt. Na een intensieve renovatie, waarbij alle historische kenmerken van de Beurs van Berlage bewaard zijn gebleven, kunnen gasten vanaf nu hun fruit de mer of kreeftensoep eten onder de indrukwekkende gewelven van dit voormalige beursgebouw.

De Beurs van Berlage is ontworpen door architect en stedenbouwkundige Hendrik Petrus Berlage en werd in 1903 opgeleverd. Inmiddels behoort het tot de top 100 monumenten van Nederland en trouwde Maxima hier met haar Willem-Alexander. The Seafood Bar heeft een enorme voorgevel van vijftig meter aan het Damrak, waar grote ramen uitzicht bieden op het reilen en zeilen van de stad. Visliefhebbers kunnen zowel binnen als buiten op het terras aan het Damrak, genieten van de beste kwaliteit vis en schaal- en schelpdieren. Denk aan vongole in witte wijn, fish and chips, kreeften, royale fruits de mer en verse oesters.


The Seafood Bar is een echt familiebedrijf. Pater familias Fons de Visscher was 27 jaar lang een gepassioneerde visboer en had een bekende viswinkel in het Brabantse Helmond voordat hij in 2012 zijn wens in vervulling liet gaan en zijn eerste visrestaurant opende aan de Van Baerlestraat in Amsterdam. Sindsdien is het bedrijf gegroeid naar zes vestigingen, waaronder in Londen, en werken er zo’n 350 personeelsleden.Commentaires


bottom of page