top of page

Tips voor het beste moment om je ticket te boeken

(Met dank aan Condé Nast Traveler)

Elke reiziger heeft een theorie over de juiste - en verkeerde - tijd om een ​​vlucht te boeken. We hebben het allemaal gehoord: de laagste tarieven zijn op dinsdag om 15.00 uur. (Nee, woensdag om 1 uur is de beste tijd om te kopen!). Je moet minimaal twee maanden voordat je gaat vliegen boeken. (Nee, je moet op het laatste moment naar een deal zoeken en vliegen!). Websites zoals Kayak suggereren wanneer je moet kopen (en wachten) alsof we allemaal aandelen verhandelen - met nog steeds geen garantie dat je de juiste prijs zult vinden op het einde ervan. En volgens George Hobica van AirfareWatchdog: "Er is geen geheime tijd. Je moet vier keer per dag - minimaal - elke dag van de week kijken, zo ver van tevoren als je kunt."

Maar uit het onlangs uitgebrachte jaarlijkse vliegtariefonderzoek van CheapAir.com blijkt dat op basis van miljoenen passagiersvluchten, de beste dag om vliegtickets te kopen helemaal geen dag van de week is - het is 76 dagen van tevoren, of dat nu een dinsdag of een zondag. Wacht niet minder dan 21 dagen voor uw vlucht, want de prijzen stijgen en stijgen naarmate u dichter bij uw vertrekdatum komt.

De echte onderscheidende factor is eigenlijk de dag dat je vliegt. Dinsdag tot en met vrijdag zijn het beste voor vertrek, of je nu internationaal of in eigen land vliegt, zo hebben Expedia en vluchttracker Hopper gevonden. Op zaterdag of zondag uitvliegen? Verwacht een premie te betalen.

De beste tijd om vliegtickets te boeken wordt nog specifieker, afhankelijk van het seizoen, de vakantie of de bestemming waarvoor je reist. Dit is wat u nog meer moet weten over het kopen van vliegtickets.


Beste tijd om vliegtickets te kopen per seizoen

Wanneer voorjaarsvluchten boeken?

De voorjaarsvakanties van reizigers vallen over de hele kalender, wat betekent dat vliegtickets niet omhoogschieten op specifieke dagen zoals bij andere, datumafhankelijke feestdagen zoals Kerstmis of Thanksgiving. Maar dat betekent niet dat u uw boeking tot het laatste moment kunt uitstellen: CheapAir.com ontdekte dat u met een boeking van 84 dagen uit de beste deal krijgt. Last minute boeken - twee weken of minder vanaf uw vertrekdatum - kan u dit voorjaar overal $ 33 kosten op binnenlandse vluchten tot $ 44 op internationale vluchten, meldt Hopper.


Wanneer zomervluchten boeken?

De zomer is het seizoen waarvoor je echt vooruit moet plannen: uit het onderzoek van CheapAir.com bleek dat vluchten 99 dagen na je vertrek het goedkoopst zijn. Verwacht ook niet dat deze tarieven goedkoop zijn. In het hoogseizoen kunnen luchtvaartmaatschappijen de prijzen verhogen, niet alleen omdat er meer mensen geïnteresseerd zijn in reizen, maar ook omdat de gemiddelde reiziger bereid is meer te betalen voor hun zomervakantie", zei Hopper eerder dit jaar.


Wanneer herfstvluchten boeken?

U hebt wat meer flexibiliteit als het gaat om het boeken van herfstvluchten, wanneer veel tarieven vanwege het hoogseizoen goedkoper zijn. CheapAir.com raadt aan om vluchten ongeveer 66 dagen

van tevoren te boeken voor de beste deal.


Wanneer wintervluchten boeken?

Voor wintervluchten is ongeveer net zoveel voorbereiding nodig als voor reizen in de zomer: het is het beste om 94 dagen te boeken voor de beste deals, volgens de tabel van CheapAir.com. Dat geldt ook voor kerst en oudejaarsavond, waar Hopper je voorstelt om half oktober te boeken, meer dan twee maanden uit.


Comments


bottom of page