top of page

Topchef Peter Lute opent de deuren van GREEN

Na meer dan een jaar perfectioneren en bijschaven, openen culinair ondernemers Peter en Marieke Lute de deuren van GREEN voor zowel lunch als diner. Dit kosmopolitische restaurant zit op de 26e verdieping van de Valley in de Amsterdamse Zuidas en is onderdeel van de flagshipstore van Molteni&C.

Samen met zijn vrouw Marieke heeft de chef er alle tijd voor genomen om alles binnen het restaurant te perfectioneren. Nu is het tijd om de deuren wijd open te gooien voor iedereen die op zoek is naar een ongedwongen lunch of diner met het mooiste uitzicht van Amsterdam.

GREEN staat voor pure ingrediënten, laagdrempelige gastvrijheid en topkwaliteit. Allemaal op de 26e verdieping van het markante gebouw Valley op de Zuidas. De entree ligt verscholen in de interieurwinkel Molteni&C waardoor je het gevoel hebt naar een speakeasy te gaan. Een lift brengt gasten naar de bovenste verdieping waar zich een ongekend uitzicht op de hoofdstad ontvouwt. GREEN is omringd door enorme, hoge ramen en met goed weer is zelfs de skyline van Den Haag, Rotterdam en Utrecht te zien. Het interieur is een verlengde van de designwinkel op de begane grond, met Molteni&C-meubilair, bar en keuken. Hierdoor heeft het restaurant een fijne huiselijke uitstraling. Alsof je bij een vriend thuis komt eten. Een vriend die in een enorme loft woont, dat dan weer wel. De ruimte is ook heel erg geschikt voor privéfeesten en -diners. Zowel GREEN als de showroom zijn ontworpen door de Belgische designer Vincent Van Duysen.


Lokaal, vers, duurzaam

GREEN is een ongedwongen restaurant waar je terechtkunt voor topkwaliteit. Verwacht geen fluister-fine-dining, maar een gezellige plek waar zowel de keuken als de bar centraal staan. Bartenders shaken de beste cocktails en de chefs koken met de verste producten die voor een groot deel van het eigen land van Peter en Marieke komen. En wat niet in eigen beheer groeit, wordt ingekocht bij lokale leveranciers. Op het bord veel groen(te), aangevuld met vlees- en visgerechten. Alleen het beste van het beste, waarmee rekening wordt gehouden met de aarde waarop we leven. Duurzaam, biologisch en kleinschalige productie. Het feit dat de hele Valley klimaatpositief is, helpt ook een handje mee. Verwacht geen stijf gebeuren als je bij Peter en Marieke langskomt op de Zuidas, maar een gezellige dag of avond waarbij misschien uiteindelijk wel de voetjes van de vloer gaan. Dit alles in een vertrouwde, warme sfeer met waanzinnig uitzicht op Amsterdam.

Comments


bottom of page