top of page

Valle d’Aosta, heerlijk luxe naar de sneeuw!

De winter is al ingevallen rond de hoogste alpentoppen in Valle d'Aosta. De sneeuw daalt met dikke friswitte pakken neer. Valle d'Aosta is door zijn hoge ligging een van de meest sneeuwzekere skigebieden van Europa; Omdat het net over de Frans-Italiaanse en Zwitsers-Italiaanse grens ligt kent Valle d'Aosta een lange historie plus eigenzinnige cultuur. Men spreekt er Italiaans en over het algemeen ook Frans. Deze dunbevolkte streek heeft een spectaculair berglandschap en moet nog echt ontdekt worden. Ideaal om dit seizoen eens kennis te maken.

Het skigebied Valle d’Aosta kent nog geen echt massatoerisme en heeft over het algemeen een vriendelijk prijsniveau, zeker vergeleken met de resorts net over de grens in Frankrijk en Zwitserland. Toch kan het onder het motto ‘doe eens gek’ ook in Valle d’Aosta zo lekker luxe gemaakt worden als je maar zou willen.

Italiaanse Dolce Vita & shopping with a view

Wil je eens echt uitpakken en een paar nachten heel luxe maar toch authentiek overnachten, dan zijn er in Courmayeur een heel aantal stijlvolle hotels te vinden. Met uitzicht op de Mont Blanc, op 400 meter van de pistes, met geweldige wellness faciliteiten en de echte valdostaanse cuisine. In de gezellige hoofdstraat van Courmayeur is het goed toeven, niet alleen om te shoppen voor die nieuwe hippe ski-outfit maar ook voor echt Italiaans design. In de gezellige Italiaanse barretjes sluit je de dag af met goed glas Spumante. Dat is pas genieten van het goede leven ofwel ‘La tradition de bien vivre’

Comments


bottom of page