Schilo van Coevorden’s Taiko, 1e Nederlandse chef met restaurantconcept in het Midden-Oosten

Taiko, een van de toprestaurants in Amsterdam heeft haar deuren onlangs geopend in het Sofitel Dubai The Obelisk. Taiko Dubai is de eerste internationale vestiging van het restaurant van oprichter en Executive Chef, Schilo van Coevorden. Tevens is het ook het eerste restaurantconcept van een Nederlandse chef dat uitbreidt naar het Midden-Oosten. De uitbreiding betekent naast een nieuwe vestiging ook een terugkeer naar Dubai voor Schilo, die aan het begin van zijn carrière ook al culinaire ervaringen opdeed in Dubai. Rechtstreeks uit Taiko Amsterdam en aan het hoofd van de keuken in Taiko Dubai staat Chef Guido Wesselman.  Voor Taiko werkte hij o.a. in Michelin-sterrenrestaurant NAHM in Bangkok, Thailand.