top of page

8x hotelbars waar je geweest móét zijn

Naar deze hotels ga je niet om te slapen, maar om te drinken. Hotelbars krijgen ook in Nederland en België langzaamaan de aandacht die ze verdienen, want niks is zo heerlijk mondain dan aan een chique bar zitten omringd door leuke mensen van over de hele wereld.


Le Conteur in Hotel Craves, Brussel

Zodra je Hotel Craves in hartje Brussel betreedt, doe je een stapje terug in de tijd. Het interieur ademt art deco met veel fluweel, art deco-meubilair en weelderige esthetiek. De receptie springt gelijk in het oog door het gladde hout, marmeren blad en gouden details. In hotel bar Le Conteur schenken top bartenders top cocktails en zetten ze zo nu en dan de muziek wat harder zodat de voetjes van de vloer kunnen. www.le-conteur.com.


Fitz’s Bar in Pillows Maurits at the Park, Amsterdam

Aan de groene Mauritskade staat het statige gebouw van Pillows Maurits at the Park, de nieuwste telg van de Pillows-familie. Dat garandeert niet alleen topservice en heerlijke kamers, maar ook een hotelbar waar je u tegen zegt. In Pillows Maurits at the Park neem je plaats in Fitz’s Bar. Het interieur doet denken aan de roaring twenties, met veel velours en donker hout. Deze hotelbar is classy to the max, ze serveren er originele bar bites en cocktails met een verhaal. www.fitzsbaramsterdam.com.


Current Rooftop in The Den, ’s-Hertogenbosch

Op de 9e verdieping van hotel The Den zit Current Rooftop, inclusief dakterras met een waanzinnig uitzicht op ’s-Hertogenbosch en omgeving. Deze hotelbar is perfect als je op zoek bent naar reuring, gezelligheid en een goede cocktail. Op de kaart staat ook een uitgebreid assortiment aan champagnes en een aantal bar bites. Don’t expect the obvious, maar een sexy bar waar iedereen zichzelf kan zijn. Het mondaine interieur bestaat uit veel goud, paars en velvet, planten en een prachtige, met leer beklede bar als center piece. En vanuit de bar heb je toegang tot een dakterras waar het gebruik van roestkleurig, geërodeerd staal (cortenstaal) voor een urban uitstraling zorgt. https://currentrooftop.nl/nl.


Speakeasy LeClef in Hotel FRANQ, Antwerpen

Deze speakeasy opent van tijd tot tijd haar geheime deuren op een geheime locatie in het hotel. Hotel FRANQ zit in een 18e-eeuws bankgebouw en tijdens de afgelopen speakeasy werden gasten ontvangen door een mysterieuze bankdirecteur die ze tipte waar de ingang van de bar te vinden was. Het blijft dus altijd spannend waar je terechtkomt! Hou de website en social media kanalen van Hotel FRANQ in de gaten zodat je altijd op tijd weet wanneer LeClef haar deuren weer opent! Tipje van de sluier: de volgende editie vindt plaats op 14 februari. Juist, op Valentijnsdag. LeClef is populair, dus reserveer tijdig je plek! www.hotelfranq.com/speakeasy-bar.


COCO in Relais & Châteaux Weeshuis Gouda

Relais & Châteaux Weeshuis Gouda ligt midden in het oude stadscentrum van Gouda en is een oase van rust. De 25 luxe suites vormen samen een prachtig boutiquehotel waar je niet alleen prins heerlijk kunt slapen, maar ook uitgebreid kunt dineren in restaurant LIZZ en een goede cocktail kunt drinken in hotelbar COCO. COCO gaat ’s ochtends al open voor een kop koffie en de rest van de dag serveren ze er lekkere cocktails en exclusieve champagnes. COCO is de eerste in Nederland die champagne van het exclusieve champagnehuis De Venoge schenkt en dat alleen al is een avondje bar hangen waard!


Pulitzer’s Bar in Pulitzer Amsterdam

Als je op zoek bent naar een award winnende hotelbar waar award winnende bartenders achter de bar staan, moet je bij Pulitzer’s Bar in Amsterdam zijn. Het Pulitzer zelf zit in 25 aaneengesloten 17e- en 18e-eeuwse, gerenoveerde grachtenpanden en is dus al een bezoek op zich waard, maar Pulitzer’s Bar doet er zeker niet voor onder. Deze tijdloze hotelbar vertelt een hedendaags verhaal over de cocktail geschiedenis aan de hand van een klassiek menu. Hier ontvlucht je de drukte van de stad met uitzicht over de grachten en plof je neer in een van de comfortabele stoelen rond de openhaard. www.pulitzeramsterdam.com/eat-drink/pulitzers-bar.


Mister Blue in Le Louise Hotel Brussels

Op twintig minuten wandelen van de Grote Markt in Brussel vind je Le Louise Hotel Brussels. Dit vijfsterrenhotel is een stedelijk juweeltje waar alles wat Brussel Brussel maakt terugkomt. De mensen, de architectuur, de tuinen. Die bruisende sfeer vind je ook terug in hotelbar Mister Blue. Veel blauw, fluweel en heel veel cocktails; van klassiekers tot originele creaties waarin ze graag spirits als Belgische gin, whisky, wodka, calvados en mescal gebruiken. Die mixen ze met onder andere hun eigen huisgemaakte siropen. Leuk weetje: Mister Blue is genomineerd voor de categorie Best New Hotel Bar van de Belgische New Hotel Awards, die eind maart plaatsvindt. www.le-louise-brussels.com/en/restaurant-bar/mister-blue.


Ultramarijn in voco The Hague

Ultramarijn is een perfecte hidden gem voor een vers Haags bakkie of upscale borrel waar alles draait om lokaal en duurzaam. Het opvallende interieur en de top bartenders maken dit dé hotelbar van Den Haag. Hier bestel je een van de originele cocktails van de uitgebreide kaart en neem je plaats in een prachtige kluis. Ultramarijn zit namelijk in een oud bankgebouw en in de enorme kluis, compleet met massieve deur, staan slechts een paar tafeltjes voor de lucky ones. www.ultramarijnbar.nl.


Comments


bottom of page