top of page

Maison Perrier-Jouët en Atelier Montex onthulen fles-ornament Ode à la Nature editie van €100.000

Ruim tweehonderd jaar staat Maison Perrier-Jouët (est. 1811) bekend om haar excellente champagnes en passie voor kunst en natuur. Deze passie komt tot leven in de Perrier-Jouët Objets Extraordinaires Collection.

De nieuwste editie binnen deze collectie werd onlangs in Parijs tijdens de Haute Couture Week onthuld. Deze Ode à la Nature - Libellule editie is een zeldzaam ornament gecreëerd in samenwerking met het prestigieuze Atelier Montex (est. 1939), een toonaangevend Frans borduuratelier gevestigd in Le 19M, waar Chanel zijn Métiers d’Art onder één dak heeft.

Het ontwerp dat werd gelanceerde ontleent zijn complexe structuur aan een notenhouten tafel door Emile Gallé, de befaamde kunstenaar die ook het iconische anemoon motief ontwierp dat de Belle Époque flessen van Perrier-Jouët siert.

De ambachtslieden van Atelier Montex hebben een volledig jaar met toewijding gewerkt aan het perfectioneren van de Libellule, waarbij meer dan 75 uur ambacht besteed is aan het met de hand aanbrengen van verfijnde details. Met slechts 10 exemplaren wereldwijd - elk ter waarde van €100.000- belichaamt Libellule de zeldzame en kostbare schoonheid die het champagnehuis definieert.

 

Kommentare


bottom of page